Havets hus ligger i Lysekil, Bohuslän.[/caption]Efter allt jul- och nyårsfirande kan det vara skönt med lite fiskiga nöjen för alla i familjen. På Havets Hus i Lysekil är det öppet hela jullovet. " /> Garanterat napp på Havets hus | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Garanterat napp på Havets hus

Havets hus ligger i Lysekil, Bohuslän.


Havets hus ligger i Lysekil, Bohuslän.

Efter allt jul- och nyårsfirande kan det vara skönt med lite fiskiga nöjen för alla i familjen. På Havets Hus i Lysekil är det öppet hela jullovet.
På Havets hus kan man uppleva västerhavets djurliv. För den sportfiskeintresserade finns aktiviteten ”omvänt fiske” där man får garanterat napp, men ingen fångst.
Besökarna kan också ta del av guidernas berättelser om allt från havsfåglar till om hur djurlivet under ytan påverkas av kylan.
Havets hus har över 40 akvarier och det största, tunnelakvariet, är på 140 000 liter. Fokus ligger på Västerhavets ekologi och man eftersträvar att visa publiken miljöer som är så lika de naturliga västkustmiljöerna som möjligt.
Öppettider och information hittar du på havetshus.se

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta