Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. " /> Garmin förtydligar livet under ytan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Mathias Arnham
Garmin flyttar ekolodstekniken ännu ett steg in i framtiden. Med Panoptix LiveScope blir världen under utan ännu tydligare.
Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten.
Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm se bilder och rörelser så tydligt att det även är möjligt att skilja mellan olika fiskarter. Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International förtydligar:
– Vi tog scanning sonar och förvandlade det till Panoptix. Genom att kombinera två avgörande innovationer – scanning sonar och live sonar kan Panoptix LiveScope leverera det bästa av de båda teknikerna. Har du väl sett fisk så här detaljerat i en live, realtidsbild på din kartplotter, är alla andra ekolod historia – bokstavligen.

Har du väl sett fisk så här detaljerat i en live, realtidsbild på din kartplotter, är alla andra ekolod historia – bokstavligen.

Precis som andra Garmin Panoptix-givare har Livescope två lägen i en givare -LiveScope Down och Livescope Forward – med antingen elmotormotor- eller akterspegelmontering. Beroende på fiskemetod kan Livescope enkelt justeras för att ändra vyn. Rikta bara Livescope-givaren nedåt för att se direkt under båten, eller framåt för att se runt båten. Båda vyerna ger skarpa, realtidsskannade bilder upp till 60 meter nedåt eller bort från båten, även när båten ligger stilla. Livescope är också utrustad med en så kallad attitude heading reference system (AHRS) som konstant justerar sonarsignalerna för att kompensera båtens rörelse, vilket gör att du även under tuffa förhållanden ser en stadig sonarbild.

…kompensera båtens rörelse, vilket gör att du även under tuffa förhållanden ser en stadig sonarbild.

Systemet Panoptix LiveScope-skanningssonars inkluderar en GLS 10 sonar blackbox med en LVS32-givare och en Garmin Marine Network-konnektor för enkel installation och integration med en kompatibel Garmin kartplotter. Ett trollingmotor-cylinder och axelmonteringspaket samt ett monteringskit för akterspegeln ingår dessutom i paketet.

Panoptix LiveScope-systemet har ett rekommenderat pris på 21 399 kronor.

Mer information finns på www.garmin.com/panoptix.

Relaterad nyhet från din region
32 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta