Annons
Garmin i Crescent-båtar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Garmin i Crescent-båtar

Under senare år har vi sett hur flera elektroniktillverkare slutit avtal med båtfirmor. Senast ut på den fronten är Garmin och Cremo som presenterade sitt avtal vid Båtmässan i Göteborg.
– Efter att noga ha utvärderat flera alternativ på leverantörer av marinelektronik till våra båtar hamnade Garmin i topp, säger försäljningschefen Eva Nicklasson på Cremo Produktions AB.
Det betyder att Cremo kommer att erbjuda förmonterad Garminelektronik i de cirka 1000 Crescent-båtar som företaget tillverkar och säljer. Premiären sker med nya Crescent 630 som premiärvisades på mässan och som har Garmin GPSMAP 720 förinstallerad. Efter hand kommer Garmin-elektroniken att introduceras i andra modeller av Crescent-båtarna.
Svenne Andersson

Från och med i år kommer man att kunna köpa Crescent-båtar med förinstallerad Garminelektronik.


Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta