Ett kraftverk och en regleringsdamm i Niaån i Hudiksvalls kommun kan rivas ut, tack vare en kvarts miljon i bidrag från projektet Ge fan i våra vatten. " /> "Ge fan i våra vatten" betalar för rivet kraftverk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Erik Ohlsson är en av de rockmusiker som engagerat sig i Ge fan i våra vatten.
"Ge fan i våra vatten" betalar för rivet kraftverk

Ett kraftverk och en regleringsdamm i Niaån i Hudiksvalls kommun kan rivas ut, tack vare en kvarts miljon i bidrag från projektet Ge fan i våra vatten.

Ge fan i våra vatten är en projekt som drivs av ett gäng fiskeintresserade rockmusiker och Sportfiskarna. Sedan starten har nära två miljoner kronor samlats in för att bidra till olika fiskevårdsprojekt.
Senaste exemplet är bidraget till Hudiksvalls kommun som beslutat sig för att riva ut en regleringsdamm och ett kraftverk i Niaån för att återskapa åns naturliga lopp.

– Hudiksvalls kommun planerar att återskapa strömsträckor och fria vandringsvägar för fiske i ett kommunalt naturreservat. Det vill vi stötta och bidrar därför till finansieringen, säger Anders Karlsson, Sportfiskarnas generalsekreterare.
Sportfiskarna tror att exemplet kommer att få många efterföljare och att många små kraftverk kommer att rivas.
– Med modern miljöhänsyn kommer många små kraftverk som är av marginell betydelse i energisystemet att rivas ut. Hudiksvalls kommun är med sitt initiativ en föregångare. Fler kommuner borde ta efter. Jag tänker just nu särskilt på Östersunds kommun som måste stå fast vid sitt beslut att inte bygga ut Långforsen, avslutar Anders Karlsson.

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta