GetAway Tours och Nordic Sea Angling har tillsammans startat ett nytt resesällskap under namnet GetAway Sea Angling. " /> GetAway Tours och Nordic Sea Angling startar resesällskap | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
GetAway Sea Angling kommer att erbjuda resmål utanför Skandinavien, som har med exotiskt havsfiske att göra. Foto: Mathias Larsson
GetAway Tours och Nordic Sea Angling startar resesällskap

GetAway Tours och Nordic Sea Angling har tillsammans startat ett nytt resesällskap under namnet GetAway Sea Angling.
– Även om fisket i Norge är och blir vår primära huvudsyssla, så tycker både jag och mina guider naturligtvis också, att det är spännande att prova fisket under främmande – och varmare – himmelstråk, säger Jimmy Andersson, grundare och ägare av Nordic Sea Angling.

GetAway Tours har under knappt 15 års tid skickat skandinaviska sportfiskare på exotiska fiskeäventyr i hela världen och är Skandinaviens största arrangör av fiskeresor utanför Skandinavien, medan Nordic Sea Angling i samma period har blivit marknadens största arrangör av fiskeresor inom Skandinavien vid att specialisera sig på havsfiskeresor till Norge.
I ett nyligen ingående samarbete samlar ägarna av de två sällskapen nu en del av aktiviteterna i det gemensamma sällskapet GetAway Sea Angling.
Det nya sällskapet GetAway Sea Angling kommer, som namnet antyder, till att erbjuda de resmål utanför Skandinavien, som har med exotiskt havsfiske att göra; det vill säga popperfiske, speed jigging och trolling på kända destinationer som ex Panama, Lakkadiverna, Maldiverna och Oman – men också ex störfiske i British Columbia eller spinnfiske efter tarpon och snook i Nicaragau.

Thomas Søbirk, som blir ansvarig för driften av GetAway Sea Angling, säger: ”Så länge det inte är flugfiske, hör det framöver till i GetAway Sea Angling.”
Brandet ”GetAway Tours” kommer att bli som ett överordnat brand för flugfiskeresor och havsfiskeresor, medan de norska havsfiskeaktiviteterna fortsätter oförändrat under Nordic Sea Angling-namnet.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta