GetAway Tours och Nordic Sea Angling har tillsammans startat ett nytt resesällskap under namnet GetAway Sea Angling. " /> GetAway Tours och Nordic Sea Angling startar resesällskap | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
GetAway Sea Angling kommer att erbjuda resmål utanför Skandinavien, som har med exotiskt havsfiske att göra. Foto: Mathias Larsson
GetAway Tours och Nordic Sea Angling startar resesällskap

GetAway Tours och Nordic Sea Angling har tillsammans startat ett nytt resesällskap under namnet GetAway Sea Angling.
– Även om fisket i Norge är och blir vår primära huvudsyssla, så tycker både jag och mina guider naturligtvis också, att det är spännande att prova fisket under främmande – och varmare – himmelstråk, säger Jimmy Andersson, grundare och ägare av Nordic Sea Angling.

GetAway Tours har under knappt 15 års tid skickat skandinaviska sportfiskare på exotiska fiskeäventyr i hela världen och är Skandinaviens största arrangör av fiskeresor utanför Skandinavien, medan Nordic Sea Angling i samma period har blivit marknadens största arrangör av fiskeresor inom Skandinavien vid att specialisera sig på havsfiskeresor till Norge.
I ett nyligen ingående samarbete samlar ägarna av de två sällskapen nu en del av aktiviteterna i det gemensamma sällskapet GetAway Sea Angling.
Det nya sällskapet GetAway Sea Angling kommer, som namnet antyder, till att erbjuda de resmål utanför Skandinavien, som har med exotiskt havsfiske att göra; det vill säga popperfiske, speed jigging och trolling på kända destinationer som ex Panama, Lakkadiverna, Maldiverna och Oman – men också ex störfiske i British Columbia eller spinnfiske efter tarpon och snook i Nicaragau.

Thomas Søbirk, som blir ansvarig för driften av GetAway Sea Angling, säger: ”Så länge det inte är flugfiske, hör det framöver till i GetAway Sea Angling.”
Brandet ”GetAway Tours” kommer att bli som ett överordnat brand för flugfiskeresor och havsfiskeresor, medan de norska havsfiskeaktiviteterna fortsätter oförändrat under Nordic Sea Angling-namnet.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta