Nu har fjällprästen Wille Löwegren öppnat för sportfiskevigsel i Göraälven i Sälen. " /> Gift dig i vadare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Varför lägga pengar på dyra bröllopskläder när du kan använda vadare?
Gift dig i vadare

Nu har fjällprästen Wille Löwegren öppnat för sportfiskevigsel i Göraälven i Sälen.
Både brudpar och präst är iförda vadare när en så kallad sportfiskevigsel äger rum i Göraälven, inom Sälens fjällkyrka. Kanske kan detta vara ett alternativ för giftassugna vars partner tillbringar all tid i vadare? Stöka inte till fiskeschemat med massa bröllopsbestyr, utan stå bara kvar i älven. Kontakta fjällprästen Wille på wlowegren@telia.com och boka tid för bröllop!

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta