Nu har fjällprästen Wille Löwegren öppnat för sportfiskevigsel i Göraälven i Sälen. " /> Gift dig i vadare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Varför lägga pengar på dyra bröllopskläder när du kan använda vadare?
Gift dig i vadare

Nu har fjällprästen Wille Löwegren öppnat för sportfiskevigsel i Göraälven i Sälen.
Både brudpar och präst är iförda vadare när en så kallad sportfiskevigsel äger rum i Göraälven, inom Sälens fjällkyrka. Kanske kan detta vara ett alternativ för giftassugna vars partner tillbringar all tid i vadare? Stöka inte till fiskeschemat med massa bröllopsbestyr, utan stå bara kvar i älven. Kontakta fjällprästen Wille på wlowegren@telia.com och boka tid för bröllop!

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta