Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gigantisk kungslax

Adrian Domines (th) från Gullspång krokade en riktigt fin Kunslax i Serranofloden i Chile.

Det var en veritabel gigant som tog Adrians fluga när han fiskade i Serranofloden i Chile. Efter en hård kamp med ett enhandsspö landades till slut upp en kungslax som uppskattades till 33-34 kilo.
Kungslaxen är en Stillahavslax som har sin naturliga utbredning längs amerikanska västkusten, från Alaska till Kalifornien och är världens största laxart. I Chile är den liksom havsöringen inplanterad sedan lång tid tillbaka och även där når den enorma vikter.
Adrian Domines, från Gullspång, har fiskat varje säsong i dessa vatten sedan 1981 . På vintrarna leder han häst- och kajakexpeditioner till olika flugfiskevatten och han har därmed många tillfällen till världsklassat fiske.

Under de senaste åren då kungslaxfisket förbättrats har Adrians kamrater landat många laxar över 20 kilo. Förra året filmade Johan Abelsson landningarna av en 24 kilos hona och en 27 kilos hane och hans film kommer snart upp på Youtube.  Adrian låter alltid de mäktiga jättarna gå tillbaka i älven. Fler bilder finns att se på Adrians websajt www.adterra.se.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta