Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gigantisk kungslax

Adrian Domines (th) från Gullspång krokade en riktigt fin Kunslax i Serranofloden i Chile.

Det var en veritabel gigant som tog Adrians fluga när han fiskade i Serranofloden i Chile. Efter en hård kamp med ett enhandsspö landades till slut upp en kungslax som uppskattades till 33-34 kilo.
Kungslaxen är en Stillahavslax som har sin naturliga utbredning längs amerikanska västkusten, från Alaska till Kalifornien och är världens största laxart. I Chile är den liksom havsöringen inplanterad sedan lång tid tillbaka och även där når den enorma vikter.
Adrian Domines, från Gullspång, har fiskat varje säsong i dessa vatten sedan 1981 . På vintrarna leder han häst- och kajakexpeditioner till olika flugfiskevatten och han har därmed många tillfällen till världsklassat fiske.

Under de senaste åren då kungslaxfisket förbättrats har Adrians kamrater landat många laxar över 20 kilo. Förra året filmade Johan Abelsson landningarna av en 24 kilos hona och en 27 kilos hane och hans film kommer snart upp på Youtube.  Adrian låter alltid de mäktiga jättarna gå tillbaka i älven. Fler bilder finns att se på Adrians websajt www.adterra.se.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta