[/caption] " /> Gigantisk tävlingsgädda! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Mathias Arnham
Gigantisk tävlingsgädda!

Tero Paakki med hans trofégädda på hela 16500 gram. Foto: Fredrik Aremyr

Fiskejournalens medarbetare Jarmo Kuisma och hans team har möjligen gjort en historisk bedrift. Under helgens deltävling i Sportfishmaster Pike på sjön Sävelången krokade Tero Paakki på ett nytt sjörekord, och kanske till och med den största gäddan som någonsin tagits på en endagarstävling. En fin fisk på hela 16,5 kilo och 126 cm.
Skeppare Fredrik Aremyr  är en erfaren Sävelångenfiskare och en bit in i tävlingen placerar han båten intill en fin djupbrant som borde hålla fin fisk.
– I med markören och sen var det bara att börja dunka med våra tunga gummibeten. Berättar Jarmo i rapporten till Fiskejournalen. Efter en halvtimma får Tero ett kraftigt  hugg på en Jeff Boggs bigboy och en dramatisk fight börjar.
– Efter flera brutala 10-15 m rusningar kommer vi åt att håva gigantgäddan och lyckan är total, alla tre har känt av den berömda fiskefrossan. Berättar Jarmo.

Det visar sig att fisken väger hela 16500 gram samt mäter hela 126 cm. Efter ett par snabba idolbilder återutsätts gäddan, som visar sig vara i toppkondition. Tero har slagit sitt personbästa och hans team har vunnit helgens tävling. Kan detta möjligtvis vara den största gäddan som någonsin tagits på en endagars fisketävling?

Mathias Larsson

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta