Gigantisk tävlingsgädda!

Tero Paakki med hans trofégädda på hela 16500 gram. Foto: Fredrik Aremyr

Fiskejournalens medarbetare Jarmo Kuisma och hans team har möjligen gjort en historisk bedrift. Under helgens deltävling i Sportfishmaster Pike på sjön Sävelången krokade Tero Paakki på ett nytt sjörekord, och kanske till och med den största gäddan som någonsin tagits på en endagarstävling. En fin fisk på hela 16,5 kilo och 126 cm.
Skeppare Fredrik Aremyr  är en erfaren Sävelångenfiskare och en bit in i tävlingen placerar han båten intill en fin djupbrant som borde hålla fin fisk.
– I med markören och sen var det bara att börja dunka med våra tunga gummibeten. Berättar Jarmo i rapporten till Fiskejournalen. Efter en halvtimma får Tero ett kraftigt  hugg på en Jeff Boggs bigboy och en dramatisk fight börjar.
– Efter flera brutala 10-15 m rusningar kommer vi åt att håva gigantgäddan och lyckan är total, alla tre har känt av den berömda fiskefrossan. Berättar Jarmo.
Det visar sig att fisken väger hela 16500 gram samt mäter hela 126 cm. Efter ett par snabba idolbilder återutsätts gäddan, som visar sig vara i toppkondition. Tero har slagit sitt personbästa och hans team har vunnit helgens tävling. Kan detta möjligtvis vara den största gäddan som någonsin tagits på en endagars fisketävling?

Mathias Larsson

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...