[/caption] " /> Gigantisk tävlingsgädda! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Mathias Arnham
Gigantisk tävlingsgädda!

Tero Paakki med hans trofégädda på hela 16500 gram. Foto: Fredrik Aremyr

Fiskejournalens medarbetare Jarmo Kuisma och hans team har möjligen gjort en historisk bedrift. Under helgens deltävling i Sportfishmaster Pike på sjön Sävelången krokade Tero Paakki på ett nytt sjörekord, och kanske till och med den största gäddan som någonsin tagits på en endagarstävling. En fin fisk på hela 16,5 kilo och 126 cm.
Skeppare Fredrik Aremyr  är en erfaren Sävelångenfiskare och en bit in i tävlingen placerar han båten intill en fin djupbrant som borde hålla fin fisk.
– I med markören och sen var det bara att börja dunka med våra tunga gummibeten. Berättar Jarmo i rapporten till Fiskejournalen. Efter en halvtimma får Tero ett kraftigt  hugg på en Jeff Boggs bigboy och en dramatisk fight börjar.
– Efter flera brutala 10-15 m rusningar kommer vi åt att håva gigantgäddan och lyckan är total, alla tre har känt av den berömda fiskefrossan. Berättar Jarmo.

Det visar sig att fisken väger hela 16500 gram samt mäter hela 126 cm. Efter ett par snabba idolbilder återutsätts gäddan, som visar sig vara i toppkondition. Tero har slagit sitt personbästa och hans team har vunnit helgens tävling. Kan detta möjligtvis vara den största gäddan som någonsin tagits på en endagars fisketävling?

Mathias Larsson

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta