Det finns vissa fångster som färdas över gränserna och tar plats i våra spalter. Den här gigantiska aspen från Nederländerna förtjänar sannerligen att visas upp för omvärlden. " /> Gigantiska aspen som slog fångstmannen med häpnad | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Asp på allvar – 10,7 kilo tung. Foto: Privat
Gigantiska aspen som slog fångstmannen med häpnad

Det finns vissa fångster som färdas över gränserna och tar plats i våra spalter. Den här gigantiska aspen från Nederländerna förtjänar sannerligen att visas upp för omvärlden.

Fisken var 84,5 centimeter lång.

Det är nederländske fiskeprofilen Volkmar Strikkers som rapporterar om fisken som han själv knappt trodde fanns – nämligen en asp på 10,7 kilo!

När Fiskejournalen kommer i kontakt med Volkmar så är han på märkbart strålande humör, och berättar gärna för våra läsare om drömfisken.

– Förra året trodde jag att jag sett det mesta, då jag fångade en 84 centimeter lång asp på 10,5 kilo. Jag har trott att det skulle vara omöjligt att komma upp till de dimensionerna igen, berättar Volkmar.

Men i början av september small det till igen. Det som han först trodde var antingen en gös eller en gädda visade sig vara en asp på hela 10,7 kilo och 84,5 centimeter.

– Det tog några minuter innan jag fick se fisken för första gången, och jag blev väldigt nervös eftersom jag hade en likadan fight som slutade dåligt förra månaden.

Men drillningen avlöpte väl, och det nya personliga rekordet var ett faktum.

– Det var helt galet, och den satt väldigt lätt på kroken. Min mätbräda blev helt täckt av denna silvriga gigant, och det som imponerade mig mest var höjden och tjockleken. Vilken fisk, konstaterar Volkmar Strikkers.

Vi kan bara hålla med – vilken fantastisk fisk!

Lär dig mer om asp här:

Lär känna anonyma aspen på ett djupare plan

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta