Gigantiskt skärgårdsprojekt i rullning Projektet startar nu och ska pågå under sex år. Projektets totala budget är cirka 83 miljoner kronor. (Foto: Bokaga/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)[/caption] " /> Gigantiskt skärgårdsprojekt i rullning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gigantiskt skärgårdsprojekt i rullning
Gigantiskt skärgårdsprojekt i rullning

Projektet startar nu och ska pågå under sex år. Projektets totala budget är cirka 83 miljoner kronor. (Foto: Bokaga/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)

I Östergötland startar nu ett stort projekt med en total budget på 83 miljoner kronor. Pengarna ska i huvudsak användas för att restaurera igenväxande marker i gamla odlingslandskap.
Projektet går under namnet Life Coast Benefit och berör Natura 2000-områden i skärgården och längs kusten i Östergötland, Södermanland och Kalmar.
Pengarna kommer från EU, Naturvårdsverket och länsstyrelserna. Östergötlands län står för den övergripande projektledningen.
– Det är mycket glädjande att vi får stöd från EU för en levande skärgård. Vår skärgård är unik och har brukats i långa tider vilket bevarat livsmiljöer för många speciella djur och växter, säger landshövding Elisabeth Nilsson.
Läs mer om projektet här.
Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta