Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gigantkarp från Abbey

Franska Abbey Lakes har än en gång släppt ifrån sig en gigantkarp. Engelsmannen Alan Cargill fångaden en fisk som vägde cirka 34 kilo – men tyvärr blev bilderna inte bra.
Stackars Alan hade ont i ryggen och klarade därför inte riktigt av att hålla den stora karpen. För att riskera att inte skada den släppte han karpen, trots att det inte blivit någon vettig bild. Karpen var dock ordentligt vägd, till 75,4 lb, det vill säga lite drygt 34 kilo.
Anders Idarsson på Fiskekompaniet är just hemkommen från Abbey Lake och kokar av entusiasm över det fantastiska fisket. Han planerar nya resor dit i höst, men eftersom efterfrågan är stor gäller det att boka i god tid. Den som vill följa med gör alltså klokt i att snarast kontakta honom.
Mer info om resorna och bilder från Abbey Lake hittar du på Fiskekompaniet hemsida.
Svenne Andersson

Det här är inte Cargills jättekarp – men ett fint bevis på vilka snygga karpar som finns i de franska sjöarna.

Det här är inte Cargills jättekarp – men ett fint bevis på vilka snygga karpar som finns i de franska sjöarna.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta