Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gigantlånga från Norge

Hade inte långan spytt upp en tvåkilosfisk på väg upp till båten hade världsrekordet åkt. FJ:s Cato Bekkevold rapporterar från ett nytt, mycket hett långaberg.
Fröya, i Sør-Trøndelag, kom på alla havsfiskares läppar 2006 när tidernas långafångst såg dagens ljus, med den största på 39,52 kg. På grund av hårt fiske dog tyvärr fisket ut ganska omgående.
Den här gången kunde ett gäng norska havsfiskare triumfera från ett nytt ställe och på nio nedsläpp fångades tio långor, i vikter mellan 15 och nästan 40 kilo. Tre fiskar vägde över 35 kilo.
Störst var långan som Kjell Rambech (bilden) fick. Den var 180 centimeter lång och vägde i land 39,5 kilo. Om inte fisken hade spytt upp en fisk på uppskattningsvis två kilo vid båten hade världsrekordet på 40,1 kilo överträffats.

Den här gången kommer platsen att hållas hemlig för att inte äventyret ska ta slut innan det startat. Vi återkommer med en ingående presentation av området och fisket senare.
Cato Bekkevold

Långan var helt gigantisk, nästan större än fångstmannen. (Foto: Cato Bekkevold)

Långan var helt gigantisk, nästan större än fångstmannen. (Foto: Cato Bekkevold)


Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta