[/caption] " /> Gilla Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gilla Fiskekryssningen

Nu har Fiskekryssningen fått en egen sida på Facebook.

Du har väl inte missat Fiskejournalen och Sportfiskarnas höstevenemang Fiskekryssningen? Nu har kryssningen fått en egen Facebooksida, klicka på gilla så får du de fortlöpande nyheter löpande.
På Fiskekryssningen får du chansen att träffa fiskevänner, fiskekändisar och lyssna på föredrag med Martin Falklind, Gunnar Westrin och Jean Jältsten.
När vi kastar loss kan du träffa fiskekändisar, lyssna på föredrag, kolla in heta fiskeprylar och inte minst snacka fiske med goda vänner. Färjan avgår från Stockholm till Åbo den 8 november och är tillbaks ett dygn senare. Redan när du bokar resan kan du beställa busstransfer från Härnösand, Mora, Karlstad, Göteborg och orter längs resvägen till Stockholm.
Läs mer på www.fiskekryssningen.se
Nu har evenemanget även fått en Facebooksida. Klicka på gillaknappen så får du nyheter automatiskt.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta