" /> Gillade också majs | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gillade också majs

Häromdagen berättad vi att ”Fiske-Oskar” fått en gädda som var begiven på majs. Här har vi ännu en gädda med liknande, lite ovanliga, matvanor.
Pontus Nilsson bor i Koppom och var ute en fin kväll i början av augusti för att meta efter braxen i Kölaälven. Krokbetet var en klassiker i braxensammanhang, majs och mask.
Men det finns uppenbarligen andra fiskarter som gillar betet.
”Vi trodde först att det var en jättebraxen”, skriver Pontus i anmälan till 100-klubben. Det var nämligen så väl att den majsglada gäddan klarade metergränsen, med en centimeter tillgodo faktiskt.
Svenne Andersson

Pontus Nilsson med 101 centimeter majsätande gädda.

Pontus Nilsson med 101 centimeter majsätande gädda.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta