Nu kan du tävla med Fiskekryssningen. Ändra fram till avfärd kommer Fiskekryssningen att ha tävlingar på Facebook med priser från de utställare som kommer att finnas ombord. " /> Gissa harrens vikt – vinn vattentät kamera! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Gissa harrens vikt - vinn vattentät kamera!

harrvid424 (kopia)Nu kan du tävla med Fiskekryssningen. Ändra fram till avfärd kommer Fiskekryssningen att ha tävlingar på Facebook med priser från de utställare som kommer att finnas ombord.
Japan Photo är först ut med en ny vattentät Canon PowerShot D30, värde 2800 kronor. Vill du ta de bästa fiskebilderna i sommar, är det här den rätta kameran. Liten, lätt med den senaste tekniken. Dessutom tål den att tappas och den är vattentät ner till 25 meter.
Så här gör du för att tävla om du inte får inlägget skickat via Facebook.
1. Gå in på www.facebook.com/fiskekryssningen
2. Gilla sidan
3. Gå till översta inlägget och gissa harens vikt i gram. Skriv i kommentarsfältet
4. Dela inlägget
Japan Photo träffar du också på Fiskekryssningen i höst. Då har de med sig sina vassa färgskrivare och du kan få en utskrift på din bästa fiskebild.
I dag. 26 maj,  är sista tävlingsdagen.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta