Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Glad medlem i 100-klubben

Så här kul är det att fiska. Johan Andersson poserar glatt med sin 100-klubbare från Mälaren.

Johan Andersson tog en fisketur på Mälaren i slutet av oktober. Fiskekompisen öppnade hårt, men Johan konstrade snabbt…
Om du av någon anledning glömt hur roligt det är att fiska, så är det bara att titta på Johan Anderssons leende. Med en 107 centimeter lång gädda gör han en glad entré i 100-klubben.
– Efter en bra start för polaren kontrade jag ganska snabbt med denna fina fisk, berättar Johan.
Det var precis efter att han bytt till en Buster bandit som hugget kom. Fisken gav en fin fajt och fick givetvis simma tillbaks efter fotograferingen.
Du missar väl inte spurten i Meterligan? Klicka här för att se ställningen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta