Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Glädjande nyheter från Berra

En trio som förmedlar glädjande nyheter från Stockholms södra skärgård. Från vänster; Ronny Andén, Robert Andén och Berra Mårdh.

Berra Mårdh delar med sig av en glädjande rapport från Stockholms skärgård. Han och bröderna Andén var ute på gemensam guidning och kunde konstatera att det har hänt något i skärgården – något positivt!
Berra Mårdh guidade tillsammans med Robert och Ronny Andén. Fisket gick osannolikt bra. Trots att gästerna var totala nybörjare kunde man summera dagen med 170 gäddor och massor av abborre.
– Hela skärgården formligen sprudlar av liv. Miljontals yngel i vassarna, massor av löja och småabborre överallt men även större gäddor och abborrar.
Trion som spenderar väldigt mycket tid i södra skärgården, konstaterar att man aldrig har sett mer fisk än vad man ser nu.
– Extremt kul att vara ute i en levande skärgård när man läser om hur dåligt Östersjön mår, avslutar Berra.
Har du liknande upplevelser? Fyll gärna på med en kommentar nedan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta