Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Glädje efter dammrivning

Dalgången där Elwha River flyter fram har vaknat till liv och stillahavslax kan återigen nå lekplatser som legat orörda i 100 år..

Fiskejournalen har tidigare berättat om den största återställningen av naturen i USA:s historia. Nu är rivningen av Elwha Dam i Olympic National Park, Washington så gott som klar.
Dammfundamentet vid den en gång gigantiska dammen Elwha Dam är i stort sett borta. När advokaterna Rick Rutz och Shawn Cantrell presenterade idén för 27 år sedan, trodde få att det skulle bli verklighet. Nu kan de med glädje se flugfiskare, forspaddlare och andra naturvänner njuta av en fritt strömmande älv. En ännu större belöning fick de då alla sex arter av stillahavslax nu återvänder till lekområden ovanför den ursprungliga dammen – för första gången på 100 år.
Här kan du läsa tidigare notiser om Elwha Dam.
Morgan Fihn

Här nedan kan du se en film av Andy Maser om historiken kring dammrivningen och den glädje som nu råder i dalgången.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta