Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Glimrande skreifiske

Megatorsk från vattnen utanför Kalvøya. (Foto: Öyvid Höier)

Årets fiske efter vandringstorsk, eller skrei som den kallas i Nordnorge, är det bästa i mannaminne. Antalet fiskar över 20 och till och med 30 kilo är så många att an blir fartblid när man läser rapporterna.
Från Nordic Sea Anglings camp på Sørøya rapporteras så gott som dagligen om megafångster. Både guider och gäster bänder sig trötta på megatorskarna. Från Kalvøya rapporterar Marcus Åhlund vid Arctic Fishing Advetures om storslaget fiske vid de så kallade Malansgrunnen.
Detta är drömfiske i tuffa förhållanden. Vinden sätter ofta stopp för fisket och det är krävande pass i båten. Ändå lockas allt fler sportfiskare till kämpatag med den talrika och storvuxna skreien som varje år vandrar ner från Barents hav för att leka vid den norska kusten.
För att läsa mer om fisket på Sørøya klicka här.
Läs mer om fisket på Kalvøya här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta