Var med och påverka – rösta i EU-valet. Var med och påverka – rösta i EU-valet.[/caption] " /> Glöm inte att rösta på söndag! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Glöm inte att rösta på söndag!
Var med och påverka – rösta i EU-valet.

Var med och påverka – rösta i EU-valet.

I EU-valet spelar de enskilda personerna och de specialfrågor som de driver, större roll än i riksdagsvalet. Detta kan gynna fisken.
På söndag är det EU-val och din röst kan påverka mer än du tror. För det första brukar det vara ganska få som röstar och därmed blir din röst procentuellt viktigare. För det andra är det ett personval där den enskilda parlamentsledamoten kan komma att spela stor roll. Många röster på en speciell person kan höja uppmärksamheten runt en fråga avsevärt.
Det kan alltså vara värt att titta mer på personen än på partitillhörigheten.

Isabella Lövin tydligt exempel
Isabella Lövin (mp) är ett exempel på detta. Hon har valt att specialisera sig på fiskefrågor. och fick med stor sannolikhet många röster i förra EU-valet även från folk som inte var miljöpartister. Fiskefrågan kom därmed upp på agendan i en större utsträckning än den gjort tidigare.
Det är inte försent att sätta sig in i EU-valet än! Vill du ta den riktigt korta vägen läser du Martin Falklinds ledare i Fiskejournalen. Vill du sätta dig in lite mer, finns en utomordentlig artikel här på fiskejournalen.se.

Att sitta hemma i Sverige och sura över att EU bestämmer över våra huvuden, duger inte – om du inte ens använder den röst du har. Så gå och rösta!
Här hittar du all information om hur du röstar.
Maria Ålander

 

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta