Det utlovas ett fiffigt och underhållande fiskequiz med fina priser. Det utlovas ett fiffigt och underhållande fiskequiz med fina priser.[/caption] " /> Kom till O´Learys på Avenyn i kväll | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Kom till O´Learys på Avenyn i kväll
Det utlovas ett fiffigt och underhållande fiskequiz med fina priser.

Det utlovas ett fiffigt och underhållande fiskequiz med fina priser.

Ikväll är det sportfiskepub på O´Learys Avenyn i Göteborg. Kom dit och häng med kända och okända sportfiskare.
Det är El-Ge sportfiske, Fiskejournalen och O´Learys Avenyn som bjuder in till barhäng i sportfiskets tecken. Klockan 19 öppnar det och de femtio första gästerna får en goodie-bag. Sen blir det sportfiskefilm på monitorerna, fiskehistorier, ett fiskequiz med Ove Haugen och en stor portion ”fisketjöt” på Göteborgska. Schysta priser på mat och dryck. Åldersgräns 18 år. Välkomna!

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Se upp för gösar med sändare i Hjälmaren. Foto: Martin Engström, Länsstyrelsen.
Släpp tillbaka gösar med sändare – forskning pågår!

Just nu simmar 90 gösar omkring i Hjälmaren med en sändare på sig. Forskarna vill nämligen veta hur de rör sig, både i jakten på föda och lekplatser.

Det är forskare vid SLU som tillsammans med Länsstyrelsen ska kartlägga Hjälmargösens förehavanden. Syftet är att förvaltningen av gösen och gösfisket i sjön ska kunna bedrivas så bra som möjligt.
Gösen är inte bara en populär sportfisk utan även en uppskattad matfisk, och målet är att kunna förena dessa två intressen utan att beståndet tar skada.

– Gösen är en uppskattad matfisk, som är eftertraktad av både det kommersiella och rekreationella fisket. Trots detta vet vi fortfarande lite om dess ekologi och beteende, säger Gustav Hellström, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.
Med anledning av projektet så finns det anledning för fritidsfiskare att vara uppmärksamma, eftersom de uppmanas släppa tillbaka märkta gösar i vattnet igen, om en sådan skulle fångas.
Här kan du läsa mer om projektet!

Du kanske även gillar detta