Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
GOD JUL

Denna Nilsmaster-vobbler i tomteutgåva finns i begränsad utgåva i butik. Oklart dock om betet tar emot önskelisor för fångster. (Foto / illustration: Mathias Larsson)

Fiskejournalen önskar GOD JUL till alla sportfiskevänner. Vi hoppas ni får en riktigt skön helg, kanske med lite avkopplande fiske?
Trots att jul och nyårshelgerna inte innehåller så värst många ”röda” dagar, så hoppas vi att ni hinner ladda batterierna inför nästa år. Kanske skall du ge sig ut på fisketur, binda några flugor och drömma om varmare årstider eller kanske surfa omkring här på fiskejournalen.se? Vad du än väljer vill vi passa på att önska en riktigt god jul.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta