Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Godkänd rekordkarp

Den stora karp som Johan Emmertz fångade i Tegelbruksdammen den 7 april har nu blivit godkänd som officiellt svenskt rekord, med vikten 22 260 gram.
Johan Emmertz är yngste medlemmen i fiskefamiljen Emmertz och pappa Mikael bor bara några hundra meter från Tegelbruksdammen i Lomma. Den 7 april på kvällen fiskade Johan och fick ganska omgående hugg av en av de största karparna i dammen.
Johan Emmertz har fångat tre karpar över 20 kilo och tror själv att hans nysatta rekord snart kommer att slås. Karparna verkar trivas mycket bra i Tegelbruksdammen och växer så det knakar.
– Tegelbruksdammen är karpfiskevattnet nummer ett i Sverige. Hittills finns det bara ett enda svenskt vatten till där någon karp över 20 kilo har fångats och godkänts. Även det förra rekordet på 21 820 gram härstammar från Tegelbruksdammen, säger Sportfiskarnas nya storfiskregistrerare Nicka Hellenberg.
Svenne Andersson

Johan Emmertz med det nya svenska karprekordet i famnen 22 260 gram.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta