Låt inte kylan hindra dig om ditt regnbågsvatten är öppet. Fisken kan vara på hugget. Låt inte kylan hindra dig om ditt regnbågsvatten är öppet. Fisken kan vara på hugget.[/caption] " /> Gör din regnbågspremiär till succé | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Gör din regnbågspremiär till succé
Låt inte kylan hindra dig om ditt regnbågsvatten är öppet. Fisken kan vara på hugget.

Låt inte kylan hindra dig om ditt regnbågsvatten är öppet. Fisken kan vara på hugget.

Det är mars månad och på många ställen i södra Sverige går startskottet för regnbåge på fluga. Johan Klingberg ger dig knepen och flugorna som den frusna regnbågen inte kan motstå.
När du fiskar regnbåge, finns ytterligare en aspekt att hålla ordning på, jämfört när du fiskar på naturlig fisk. Är regnbågen nyinsatt eller har den övervintrat? Detta gör stor skillnad för hur den bäst bör fiskas. Den övervintrade fisken har lärt sig vad som är föda och kan med fördel fiskas med insektsimitationer. Den nyinsatta fisken är nyfiken, lite förvirrad och vet ännu inte vad som är föda. Då kan grälla och rörliga flugor väcka fiskens intresse.
Johan Klingberg är en av Sveriges duktigaste flugfiskare och är lite av en specialist på regnbåge. Hans samlade tips för vårregnbågen får du i Fiskejournalen nummer 3 som finns i butik nu.

Maria Ålander

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta