Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med gös nummer 100 över 90 centimeter på en och samma säsong.
Gösfiskets man på månen – framme vid magiska 100!

Det är om natten han fångar de allra största, när han likt en skugga glider fram på stilla vatten med sin kajak. Men ibland tar han plats i ljuset också, rättare sagt rampljuset. Nu har Tommy Blomander lyckats med det ”omöjliga” att fånga 100 storgösar på en och samma säsong.

Fiskejournalen har många gånger skrivit om den svenske göskungen Tommy Blomander, som ständigt sätter upp nya mål med sitt fiske. I det senaste numret av Fiskejournalen berättar han bland annat om sitt mål att fånga 100 gösar över 90 centimeter på en och samma säsong. När tidningen gick till tryckeriet så hade han några kvar till målet, men under måndagen så plingade det till i vår inkorg. Då hade han nått drömgränsen, efter ännu ett pass i mörkret.
– Det var en fin gös på 90 centimeter och den fångades på en Rapala peto 20 centimeter, i färgen SMB, meddelar Tommy som även lyckades få ytterligare en gös till på detta bete under kvällen.

Frågan är då hur det känns, att bli gösfiskets ”man på månen”?
– Det känns otroligt trevligt, svarar han när Fiskejournalen på måndagskvällen.

Och följdfrågan är förstås vad ditt nästa mål är?
– Jag är inte säker, men kanske ska jag försöka att få storgösar i 20 olika vatten!
Vi utgår från att han kommer att lyckas med det också. Tills dess säger vi stort grattis Tommy!

Relaterad nyhet från din region
19 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Drönarfiske kan vara helt okej vid vissa vatten, anser några läsare. Foto: Aaron Burden
Drönarfiske: Så tycker läsarna om omstridda metoden

Både ris och ros. Ämnet drönarfiske har skapat ett stort engagemang hos våra läsare, och metoden får dels kritik och beskrivs som onödig, samtidigt som den kanske är helt ok vid vissa förhållanden.

Fiskejournalen lyfte frågan om drönarfiske för en tid sedan, med anledning av att den fått skarp kritik i bland annat Sydafrika, där flera aktörer tycker att det hela har skenat iväg bortom kontroll.

Både sportfiskare och andra tycker att myndigheterna måste skapa ett regelverk kring företeelsen.
Men det är skillnad på vatten och vatten, poängterar våra läsare.

Här nedan kan du läsa vad några av dem anser om drönarfiske. Här hittar du artikeln som vi skrev i ämnet. Gå gärna in på vår Facebook och kommentera.

Fiske Gustav Nörd

”Med tanke på att en hyfsad drönare kostar 10–20 tusen och inte sällan hamnar i vattnet så känns inte eventuellt ökat fisketryck i svenska vatten på grund av drönare som något problem. I förhållande med alla andra miljöproblem verkar detta vara ett ”icke-problem. För de som gillar teknik är det kul”.

 

Roger Lundkvist
”Jag tror ju inte det kommer krylla av drönarfiskare. Men vem vet. Däremot skulle jag bli sjukt irriterad om man står på ett ställe och fiskar och så kommer en drönare och fiskar precis framför, styrd av någon ett par hundra meter därifrån.”

David Sadri
”Det funkar dåligt är min spontana tanke. Ett bättre förslag är att skapa automatiserade drönare och AI för att bevaka vatten, rengöra vatten, neka säl och skarvtillgång till ett vatten och så vidare”.

Fredrik Segerman
”Har varit ner ett par vändor i Sydafrika och guiderna jag anlitat har alla haft drönare. Jag kan förstå att det gör skillnad på hur man kommer åt bestånden nere längs False Bay och egentligen hela den första sträckan av Indiska Oceanen öster om Godahoppsudden och upp mot Mocambiques kust. Här gör ett kast på 100 meter kontra en drönarledd betesplacering 300–400 meter ut all skillnad i världen, då man lyckas ta sig förbi revkanten där vågorna bryter”.

Christopher Saarinen
”Vi behöver inte mer skräp och oljud i naturen”.

Michael Nyström
”Är inget riktigt fiske men det finns många sätt att göra det på som är tvivelaktigt så, varför inte”.

Du kanske även gillar detta