Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med gös nummer 100 över 90 centimeter på en och samma säsong.
Gösfiskets man på månen – framme vid magiska 100!

Det är om natten han fångar de allra största, när han likt en skugga glider fram på stilla vatten med sin kajak. Men ibland tar han plats i ljuset också, rättare sagt rampljuset. Nu har Tommy Blomander lyckats med det ”omöjliga” att fånga 100 storgösar på en och samma säsong.

Fiskejournalen har många gånger skrivit om den svenske göskungen Tommy Blomander, som ständigt sätter upp nya mål med sitt fiske. I det senaste numret av Fiskejournalen berättar han bland annat om sitt mål att fånga 100 gösar över 90 centimeter på en och samma säsong. När tidningen gick till tryckeriet så hade han några kvar till målet, men under måndagen så plingade det till i vår inkorg. Då hade han nått drömgränsen, efter ännu ett pass i mörkret.
– Det var en fin gös på 90 centimeter och den fångades på en Rapala peto 20 centimeter, i färgen SMB, meddelar Tommy som även lyckades få ytterligare en gös till på detta bete under kvällen.

Frågan är då hur det känns, att bli gösfiskets ”man på månen”?
– Det känns otroligt trevligt, svarar han när Fiskejournalen på måndagskvällen.

Och följdfrågan är förstås vad ditt nästa mål är?
– Jag är inte säker, men kanske ska jag försöka att få storgösar i 20 olika vatten!
Vi utgår från att han kommer att lyckas med det också. Tills dess säger vi stort grattis Tommy!

Relaterad nyhet från din region
39 sekunder sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta