" /> Göshugg i Artjakten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Ida Magnusson har fiskat flitigt och framgångsrikt i sommar. Denna fina gösdubblé fick hon efter ett trollingpass i kvällssolen.
Göshugg i Artjakten

Den populära sommartävlingen Artjakten ångar på för fullt och den senaste veckan har närmare hundra nya anmälningar inkommit. Det varma vädret påverkar rapportflödet och gös – denna klassiska sommarfisk – anmäls flitigt.

En effektiv metod för att fånga gösen är trolling på sommarkvällarna. Det visste Ida Magnusson från Torslanda och under ett kvällspass på sjön Mjörn lyckades hon landa två granna gösar.

Än finns det gott om tid i tävlingen så fortsätt fiska och anmäl era fångster.

Och passa på att ta gösen nu när kvällarna är varma och gösen jagar aktivt!

Här anmäler du din fisk och här kan du följa rapporteringen.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta