" />
Annons
Göshugg i Artjakten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Ida Magnusson har fiskat flitigt och framgångsrikt i sommar. Denna fina gösdubblé fick hon efter ett trollingpass i kvällssolen.
Göshugg i Artjakten

Den populära sommartävlingen Artjakten ångar på för fullt och den senaste veckan har närmare hundra nya anmälningar inkommit. Det varma vädret påverkar rapportflödet och gös – denna klassiska sommarfisk – anmäls flitigt.

En effektiv metod för att fånga gösen är trolling på sommarkvällarna. Det visste Ida Magnusson från Torslanda och under ett kvällspass på sjön Mjörn lyckades hon landa två granna gösar.

Än finns det gott om tid i tävlingen så fortsätt fiska och anmäl era fångster.

Och passa på att ta gösen nu när kvällarna är varma och gösen jagar aktivt!

Här anmäler du din fisk och här kan du följa rapporteringen.

Relaterad nyhet från din region
56 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Äntligen fick Petter Eriksson hålla i drömgösen över 10 kilo. Foto: Privat
Petters perfekta dag – fick dubbla drömgösar

Det rapporteras in flera storfiskar nu, trots att säsongen är inne i elfte timmen. Någon som hade bestämt sig för att köra ända in i kaklet var Petter Eriksson, och denna vecka kom äntligen utdelningen.

Storgös nummer 2.

Petter har jagat drömgösen under många år, och när det äntligen lossnade så blev det rena rama ketchupeffekten, alltså att allt kom på en och samma gång.
Så här berättar han om ett synnerligen lyckat fiskafänge:
– Jag fick faktiskt två drömgösar och personligt rekord två gånger på samma dag. Helt galet. Först en fisk på 9 830 gram och 94 centimeter. Jag var överlycklig med det, men det stannade inte där, konstaterar Petter.

För göskarriärens crescendo väntade bara runt hörnet – nämligen en fisk på hela 10 250 gram och 95 centimeter. Snacka om jackpot.

– Efter att ha lagt så många timmar, många mil och dåliga pass, så känns det fantastiskt att äntligen få landa målfisken som varit drivkraften i många år, rapporterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en tidig julklapp, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta