Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Ett typiskt vandringshinder i ett öringvattendrag. Foto: Daniel Wendesten, Sportfiskarna.
Göta älv under lupp – vandringshinder ska synas

Vägtrummor utgör i många fall ett vandringshinder för fisk, exempelvis om de är dåligt placerade och har för hög fallhöjd. Nu ska alla vandringshinder i biflöden till Göta älv nedströms Vänern inventeras.

Det är Sportfiskarna som meddelar att de fått uppdraget av Göta älvs vattenråd att göra en insats för både fisk och annat vattenliv.
Göta älv är Sveriges vattenrikaste älv och hyser Sveriges troligtvis största fiskfauna. Utöver den livliga fartygstrafiken och vattenkraftsregleringen av huvudfåran är det stora problem med vandringshinder i biflödena till älven, konstaterar de på sin hemsida.

Särskilt fokus kommer just vägövergångarna att få, vilket i detta fall handlar om flera tusen. Det konstateras att flera utgör definitiva vandringshinder, och att vissa också fyllts på med bråte och kulverteringar som gör att vattendrag helt kan försvinna under mark.
Inventeringen kommer att ligga till grund för framtida fiskevårdsinsatser i vattensystemet.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta