" /> Sjökortetsplotter med pekskärm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige
Sjökortetsplotter med pekskärm

garmin

Garmins GPSMAP är ett kombinationsinstrument som ger dig kraften och detaljrikedomen som krävs för alla typer av fiske, samt sparar plats på instrumentpanelen. Den har en display på 7” med en upplösning på hela 800 x 480 pixlar i widescreenformat. Pekskärmen levererar en färgstark presentation även i starkt solljus och snäva betraktningsvinklar. Nytt är lägstanivån för bakgrundsbelysningen som kan ställas in, vilket tar bort risken för bländning vid nattnavigation. I utförande med ekolod (GPSMAP 720s) får du även en kraftfull fishfinder på upp till 1 kW beroende på val av givare.

GPSMAP 720 och 720s kostar ca 12 995:- respektive 14 995:-

Mer info: www.garmin.se

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta