Gös från Ramsjön Alla som får sin Recordfisk godkänd, blir belönad med ett gratis bete från Abu.[/caption] " /> Grann gös från Ramsjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Grann gös från Ramsjön
Gös från Ramsjön

Alla som får sin Recordfisk godkänd, blir belönad med ett gratis bete från Abu.

Fisket började bra med en mindre gös på runt 2,5 kilo. Sedan gick spöet av efter ett bottennapp – följt av ett nytt gösrekord. Christian Johansson fick vara med om en händelserik fisketur.
Efter det olyckliga spöbrottet fick Christian låna fiskekompisens spö då och då. Vid ett av dess tillfällen högg en riktigt fin gös på vertikaljiggen nere vid botten.
– Min största gös och den bjöd på en rejäl fajt, berättar fångstmannen.
Fisken anmäls nu till Recordfisken och Christian kan se fram emot ett unikt bete på posten – helt gratis. Fångsten skedde i Ramsjön, Jönköpings län.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta