Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Grann regnbåge från Trollemölla

Per-Ola Boklunds vackra regnbåge från Trollemölla vägde drygt tio kilo.

Per-Ola Boklund blev av med favoritplatsen till en kompis, men på nya ställen högg en regnbåge på hela 10,2 kilo.
När Per-Ola Boklund skulle hämta vantarna smet fiskekompisen fram och ”lånade” fiskeplatsen. Givetvis stod han och drillade en fisk då Per-Ola kom tillbaks. Kanske skall han tacka kompisen, för vid nya stället högg en riktigt fin regnbåge som berättigar honom en guldnål i Recordfisken.
– Efter ett fåtal kast blev det hugg. Drillningen varade i 20-30 min då fisken inte ville ge sig, berättar Per-Ola.
Fisken togs på flugspö och i tafsändan satt flugan tricoloren. Vågen stannade på 10 200 gram, längden var 90 centimeter och omkretsen 57 centimeter.
Här hittar du mer information om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta