Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Grann Väneröring

Simon Andersson från Lidköping fick en otroligt vacker öring utanför Navens fyr i Vänern.

Simon Andersson från Lidköping fiskade utanför Navens fyr på Vänern. Sjön låg spegelblank, något som inte brukar vara optimalt för trollingfiske. Detta hindrade dock inte en drygt nio kilo tung öring att hugga. Fångsten anmäls nu till Recordfisken.
Vobblern Bomber Sal25 släpad i 2,6 knop bakom båten var nyckeln till att den fantastiska öringen skulle hugga. Simon Andersson fiskade två distansminuter väst-sydväst om Navens fyr då hugget kom.
– Efter drygt 10min fajt visade sig en bastant öring i kölvattnet, säger Simon i sin anmälan.
Fisken vägde 9040 gram och mätte 87 centimeter. Omkretsen var 60 centimeter.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta