Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Grann Väneröring

Simon Andersson från Lidköping fick en otroligt vacker öring utanför Navens fyr i Vänern.

Simon Andersson från Lidköping fiskade utanför Navens fyr på Vänern. Sjön låg spegelblank, något som inte brukar vara optimalt för trollingfiske. Detta hindrade dock inte en drygt nio kilo tung öring att hugga. Fångsten anmäls nu till Recordfisken.
Vobblern Bomber Sal25 släpad i 2,6 knop bakom båten var nyckeln till att den fantastiska öringen skulle hugga. Simon Andersson fiskade två distansminuter väst-sydväst om Navens fyr då hugget kom.
– Efter drygt 10min fajt visade sig en bastant öring i kölvattnet, säger Simon i sin anmälan.
Fisken vägde 9040 gram och mätte 87 centimeter. Omkretsen var 60 centimeter.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta