Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Granskning av linor

Den brottstyrka och dimension som är angiven på linspolarna stämmer överraskande bra. (Foto: Morgan Fihn)

I Fiskejournalen nummer 7-8 granskar vi fiskelinor gjorda av fluorocarbon. Vi testar dimension och brottstyrka. Resultatet är glädjande.
Ni som läser Fiskejournalen har kanske noterat våra lintester. I samarbete med Autoliv Test Centre har vi fått möjlighet att granska fiskelinor med en kvalité och noggrannhet som inte ens tillverkarna har möjlighet till.
I senaste numret av Fiskejournalen lägger vi fluorocarbonlinor under luppen. Dessa linor har låg synbarhet under vattnet och är nöttåligare än vanlig nylonlina. Testresultatet blev överraskande bra.
Du kanske har en jättebra idé om ett produkttest vi borde utföra? Skriv in det i kommentarsfältet här nedan eller skicka e-post till morgan.fihn[at]fiskejournalen.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta