Hösten är högtryck för gäddfiske. Det kan vi konstatera efter den gångna helgen då det rapporterades flera 10-plussare från nord till syd. Mest anmärkningsvärt var kanske gäddprofilen Patrik Granudds insats, eftersom han fick två gäddor över 10 kilo på 15 minuter! " /> Granudds galna kvart – fångade två 10-plussare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Patrik Granudd, en av många duktiga tävlingsfiskare.
Granudds galna kvart – fångade två 10-plussare

Hösten är högtryck för gäddfiske. Det kan vi konstatera efter den gångna helgen då det rapporterades flera 10-plussare från nord till syd. Mest anmärkningsvärt var kanske gäddprofilen Patrik Granudds insats, eftersom han fick två gäddor över 10 kilo på 15 minuter!

Patrik Granudd från jämtländska Aspås, vann grundomgången i den rikstäckande tävlingen Gäddfajten, men hamnade utanför prispallen i finalen på Åland. Men på hemmaplan är det få som slår honom på fingrarna, det kan vi konstatera efter helgens bravad då han alltså landade två 10-plussare på raken inom loppet av en kvart.

– Det var faktiskt lite trögt, och jag hade bara två hugg på fem timmar, men det räckte ju gott och väl, berättar en glad Patrik Granudd för Fiskejournalen.

Gäddorna vägde 10,5 kilo (118 centimeter) respektive 12,3 kilo (117 centimeter).

Fin fångst rapporterades också av Fredrik Wallin från Edsbyn, som slog personligt rekord med en bjässe på 13.4 kilo, fördelat på 117 centimeter. Ännu längre norrut i Boden fångade Joel Thelin en osedvanligt lång gädda på 122 centimeter, som vägde 13.2 kilo.

Huruvida fångstmännen hade läst senaste numret av Fiskejournalen, där våra experter avslöjar koden till storgäddorna, låter vi vara osagt, men vi rekommenderar såklart alla höstpigga gäddjägare att göra det!

Läs nummer 8 av Fiskejournalen:

Ta det kallt – läs heta nummer 8 av Fiskejournalen!

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta