[/caption] " /> Gratis bete och diplom | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gratis bete och diplom

Mattias Epperlein tävlar framgångsrikt i Meterligan, men deltar även i Recordfisken med denna insjööring från Klarälven.

Du har väl inte missat att alla som anmäler och får sin fångst godkänd i tävlingen Recordfisken får ett diplom att sätta på väggen – och gratis bete från Abu.
Har du fått något stort på kroken? Då kan det löna sig att anmäla fångsten till Recordfisken. Alla som får sin anmälan godkänd får ett diplom och ett bete från Abu, helt gratis.
Vid tävlingsårets slut koras en vinnare av Drömresan. Dessutom har du chansen att vinna Guldrullen. Behöver du fler anledningar till att anmäla din fisk?
Här hittar du viktgränser och övriga regler.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta