[/caption] " /> Gratis extratidning på webben! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gratis extratidning på webben!

Missa inte Fiskejournalen PLUS, denna gång i tema vertikalfiske.

Hallå där prenumerant! Du har väl inte missat din gratistidning? Den heter Fiskejournalen PLUS och produceras exklusivt och helt gratis för dig som prenumererar på Fiskejournalen. Temat den här gången är vertikalfiske.
I varje nummer har vi ett nytt tema, där vi har valt ut några av våra mest populära och uppskattade artiklar genom åren. Temat i detta nummer är vertikalfiske, där du kan läsa mer om heta tips och metoder.
Fiskejournalen PLUS publiceras på Prenumerantsidan. Du loggar in med bonuskoden på baksidan av tidningen.
Funderar du på att teckna prenumeration? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta