Eliott Stenström med fin sarv fångad i Lillsjön, ett av fiskekortets vatten. (Foto: Anssi Lehtevä) Eliott Stenström med fin sarv fångad i Lillsjön, ett av fiskekortets vatten. (Foto: Anssi Lehtevä)[/caption] " /> Gratis fiskekort till ungdomar på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gratis fiskekort till ungdomar på Sportfiskemässan
Eliott Stenström med fin sarv fångad i Lillsjön, ett av fiskekortets vatten. (Foto: Anssi Lehtevä)

Eliott Stenström med fin sarv fångad i Lillsjön, ett av fiskekortets vatten. (Foto: Anssi Lehtevä)

Alla fiskesugna upp till 16 kan hämta ett gratis juniorfiskekort i Sportfiskarnas monter på helgens sportfiskemässa i Kista. Sportfiskarna Region Mälardalen satsar nu på mer sportfiske för ungdomar.
Juniorfiskekortet gäller för fiske i ett 40-tal vatten i Stockholmregionen med ett mycket bra och varierat fiske. Fiskekortet är gratis till och med det år man fyller 16 men rätten att fiska gäller bara när man hämtat ett fiskekort. Har man inte möjlighet att komma på helgens mässa kan man hämta ett juniorkort i någon av Stockholms fiskeredskapsbutiker.
– Alla ska känna till våra fiskeregler, därför ska man hämta ett fiskekort och en informationsfolder om fisket. Vi vill intressera fler unga för ett spännande och hållbart sportfiske i våra vatten, berättar Victor Söderberg som ansvarar för fiskekortet.

Ett färskt exempel på hur bra det stadsnära fisket kan vara är den gädda på 11,75 kilo som nyligen fångades i sjön Trekanten vid Liljeholmen. I Trekanten finns förutom monstergäddor även regnbåge då det sker flera utsättningar varje år. I många vatten finns goda chanser att fånga stor gädda, abborre och även gös.
– Fler tips på bra fiske är sjön Orlången i Huddinge där det även finns en båtuthyrning. Sedan har vi Mörtsjön i Täby där man kan fånga både stora karpar och sutare. Andra exempel på fina fiskevatten är Drevviken, Magelungen, Tyresöflaten, Albysjön och Yngern, avslutar Victor Söderberg som nyligen själv fångade flera kilosabborrar i ett av fiskekortets vatten.
Sportfiskekortet gäller även på det så kallade Gula Kortets vatten i Göteborgsområdet. För vuxna kostar ett familjeårskort 300 kronor.
Mer info om Sportfiskekortet: www.sportfiskarna.se/sportfiskekortet

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta