Gratis fiskekort till ungdomar på Sportfiskemässan

Eliott Stenström med fin sarv fångad i Lillsjön, ett av fiskekortets vatten. (Foto: Anssi Lehtevä)

Eliott Stenström med fin sarv fångad i Lillsjön, ett av fiskekortets vatten. (Foto: Anssi Lehtevä)

Alla fiskesugna upp till 16 kan hämta ett gratis juniorfiskekort i Sportfiskarnas monter på helgens sportfiskemässa i Kista. Sportfiskarna Region Mälardalen satsar nu på mer sportfiske för ungdomar.
Juniorfiskekortet gäller för fiske i ett 40-tal vatten i Stockholmregionen med ett mycket bra och varierat fiske. Fiskekortet är gratis till och med det år man fyller 16 men rätten att fiska gäller bara när man hämtat ett fiskekort. Har man inte möjlighet att komma på helgens mässa kan man hämta ett juniorkort i någon av Stockholms fiskeredskapsbutiker.
– Alla ska känna till våra fiskeregler, därför ska man hämta ett fiskekort och en informationsfolder om fisket. Vi vill intressera fler unga för ett spännande och hållbart sportfiske i våra vatten, berättar Victor Söderberg som ansvarar för fiskekortet.
Ett färskt exempel på hur bra det stadsnära fisket kan vara är den gädda på 11,75 kilo som nyligen fångades i sjön Trekanten vid Liljeholmen. I Trekanten finns förutom monstergäddor även regnbåge då det sker flera utsättningar varje år. I många vatten finns goda chanser att fånga stor gädda, abborre och även gös.
– Fler tips på bra fiske är sjön Orlången i Huddinge där det även finns en båtuthyrning. Sedan har vi Mörtsjön i Täby där man kan fånga både stora karpar och sutare. Andra exempel på fina fiskevatten är Drevviken, Magelungen, Tyresöflaten, Albysjön och Yngern, avslutar Victor Söderberg som nyligen själv fångade flera kilosabborrar i ett av fiskekortets vatten.
Sportfiskekortet gäller även på det så kallade Gula Kortets vatten i Göteborgsområdet. För vuxna kostar ett familjeårskort 300 kronor.
Mer info om Sportfiskekortet: www.sportfiskarna.se/sportfiskekortet

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...