Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Greenpeace gjorde rätt i Kattegatt

Helt rätt att Greenpeace dumpade sten i Kattegatt, enligt Miljööverdomstolen. (Foto: Anders Nicander)

Helt rätt att Greenpeace dumpade sten i Kattegatt, enligt Miljööverdomstolen. (Foto: Anders Nicander)

Greenpeace behövde inget tillstånd för att placera ut trålhinder vid Fladen och Lilla Middelgrund. Det fastslår Miljööverdomstolen och ger därvid Naturvårdsverket bakläxa.
När Greenpeace placerade ut stenblocken hade de länsstyrelsen i Halland och Miljödomstolen bakom rygger. Dessa hade konstaterat att trålhindren utgjorde en bevarandeåtgärd och därmed inte var tillståndspliktiga.
Naturvårdsverket delade inte den uppfattningen utan drev ärendet till domstol.
– Beslutet visar att vi haft rätt hela tiden. Nu förväntar vi oss att Naturvårdsverket kommer att lägga lika mycket tid och pengar på att pröva hoten mot marina Natura 2000-områden i domstolen, säger Jan Isaksson, ansvarig för havsfrågor på Greenpeace.
Svenne Andersson


Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta