Robert Nilsson från Norrtälje anmäler sin andra gädda till 100-klubben. Robert Nilsson från Norrtälje anmäler sin andra gädda till 100-klubben.[/caption] " /> Grov gädda från Furusund | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Grov gädda från Furusund
Robert Nilsson från Norrtälje anmäler sin andra gädda till 100-klubben.

Robert Nilsson från Norrtälje anmäler sin andra gädda till 100-klubben.

Efter några vevtag tog det stopp. En riktigt välmatad gädda hade fattat tycke för betet som Robert Nilsson från Norrtälje presenterat i välkända Furusund.
– Jag trodde först på en gädda på drygt fem kilo, berättar fångstmannen.
När fisken kom upp till ytan såg han att det rörde sig om en gäddmadame av grov kaliber. Fisken mättes till 107 centimeter och vägdes till 11,47 kilo. Nytt personligt rekord för Robert och han anmäler såklart fångsten till 100-klubben.
Följ 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta