lax simris
Robert Folkstrand fick en fantastisk lax i helgen. Fisken vägde över 20 kilo och var 131 centimeter lång. " /> Grym storlax utanför Simrishamn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Grym storlax utanför Simrishamn

lax simris
Robert Folkstrand fick en fantastisk lax i helgen. Fisken vägde över 20 kilo och var 131 centimeter lång.
Tufft väder med hård sydvästlig vind under helgen utanför Österlenkusten, men några team trotsade vinden och var ute och hade hyfsat bra fiske.
Kapten Kim Schrøder som kapten och kompisen Robert Folkstrand var några av de som hade turen på sin sida. På söndagen fick de ett drömhugg och lyckades landa en fantastisk lax.
Efter en timmas fight kunde den 121 cm långa och 20,5 kg tunga fiska lyftas in i håven. Du kan läsa mer om denna fisken i synnerhet och fisket längs Skånekusten i allmänhet på Johan Abelssons blogg.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta