lax simris
Robert Folkstrand fick en fantastisk lax i helgen. Fisken vägde över 20 kilo och var 131 centimeter lång. " /> Grym storlax utanför Simrishamn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Grym storlax utanför Simrishamn

lax simris
Robert Folkstrand fick en fantastisk lax i helgen. Fisken vägde över 20 kilo och var 131 centimeter lång.
Tufft väder med hård sydvästlig vind under helgen utanför Österlenkusten, men några team trotsade vinden och var ute och hade hyfsat bra fiske.
Kapten Kim Schrøder som kapten och kompisen Robert Folkstrand var några av de som hade turen på sin sida. På söndagen fick de ett drömhugg och lyckades landa en fantastisk lax.
Efter en timmas fight kunde den 121 cm långa och 20,5 kg tunga fiska lyftas in i håven. Du kan läsa mer om denna fisken i synnerhet och fisket längs Skånekusten i allmänhet på Johan Abelssons blogg.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta