[/caption] " /> Grym torsk i Recordfisken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Grym torsk i Recordfisken

George Tone är en storväxt storfiskare som mäter över två meter över havsytan. Trots detta ser torsken enormt stor ut. (Foto: Ulf Stahre/MS Falken)

George Tone åkte på fisketur med MS Falken. Vid ett vrak söder om Abbekås vid Skånes sydkust högg en enorm torsk. Den vägde hela 24,8 kilo och självklart anmäler fångstmannen till Recordfisken.
– Fisken är mig veterligen den största som fångats i Sverige på fem år, säger Ulf Stahre, skeppare på MS Falken.
Fångstmannen heter George Tone och kommer från Malmö. Han anmäler nu en brutalt stor torsk till Recordfisken. Den vägde 24,82 kilo och var 123 centimeter lång. Fisken högg på en pirk vid ett vrak på 46 meters djup söder om Abbekås. Det ska tilläggas att George även har ett gäddrekord på 18 kilo. En man som är van att bända tungt, med andra ord.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta