Med en blick som man på engelska  skulle kalla "fierce" ger detta i övrigt rundnätta bete ett vasst intryck.  " /> Grymt abborrbete med rund mage | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
.
Grymt abborrbete med rund mage

Med en blick som man på engelska  skulle kalla ”fierce” ger detta i övrigt rundnätta bete ett vasst intryck. 
Den amerkanska bassen gillar i alla fall dessa beten från Arashi. Enligt rykten ska det även fungera utmärkt på svenska abborrar och det är Normark som nyligen har tagit in det i sitt sortiment.
Betet finns i tre modeller – Rattlin´Deep, Rattlin´ Flat och Silent square. De två första har en inbyggd rasselkammare, livliga rörelsemönster och skedar som tar ner betet till rätta djupet. Alla är runt sex centimeter långa och väger mellan 12,5 och 16 gram.
19 nya abborrbeten till presenteras i Fiskejournalens Prylguide. Tidningen finns i butik nu.

 

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta