[/caption] " /> Guide till höstens havsöringar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Guide till höstens havsöringar

"Ofta hittar du öringen på samma platser där du fann den under vårfisket. Leopardfläckiga bottnar med en viss rörelse i vattnet, gärna i anslutning till en bäck eller å gör en perfekt fiskeplats." (Foto: Anders Nicander)

I Fiskejournalen nummer 9 hittar du en guide till höstens havsöringar. Det är medarbetaren och Västkustexperten Anders Nicander ger dig förutsättningar till ett lyckat fiske.
Hösten är en fantastisk tid i skärgården. Lugnet kommer tillbaka och havsöringen blir betydligt mer lättillgänglig än under sommaren. Passande nog så tipsar medarbetaren Anders Nicander om nio heta havsöringplatser på Västkusten i senaste numret.
På vår webb-tv hittar du massor av inspirerande film. Klicka här och använd sökfunktionen.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta