gul gäddaDen gula gäddan saknar av någon anledning sitt mörka pigment. Enligt rykten på Facebook finns denna gädda i ett akvarium i Tyskland. Tur det, för i naturen hade den nog blivit uppäten. " /> Gul gädda i tyskt akvarium | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Gul gädda i tyskt akvarium

gul gäddaDen gula gäddan saknar av någon anledning sitt mörka pigment. Enligt rykten på Facebook finns denna gädda i ett akvarium i Tyskland. Tur det, för i naturen hade den nog blivit uppäten.
Olika former av albinism förekommer hos de flesta djurarter, inklusive människan. Denna gädda verkar dock inte vara helt albino, då dess öga inte är rött  och skinnet har en väldigt gul färg. Hos tamdjur som kaniner, hundar, katter, ödlor och även fiskar, har människan länge fascinerats av olika färger och avlat på albinism eller olika grader av albinism. Man tar fram olika så kallade morfer. Koikarpen är ett sådant exempel. Huruvuda denna gädda är framavlad eller funnen gul i det vilda, förtäljer inte historien.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta