gul gäddaDen gula gäddan saknar av någon anledning sitt mörka pigment. Enligt rykten på Facebook finns denna gädda i ett akvarium i Tyskland. Tur det, för i naturen hade den nog blivit uppäten. " /> Gul gädda i tyskt akvarium | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Gul gädda i tyskt akvarium

gul gäddaDen gula gäddan saknar av någon anledning sitt mörka pigment. Enligt rykten på Facebook finns denna gädda i ett akvarium i Tyskland. Tur det, för i naturen hade den nog blivit uppäten.
Olika former av albinism förekommer hos de flesta djurarter, inklusive människan. Denna gädda verkar dock inte vara helt albino, då dess öga inte är rött  och skinnet har en väldigt gul färg. Hos tamdjur som kaniner, hundar, katter, ödlor och även fiskar, har människan länge fascinerats av olika färger och avlat på albinism eller olika grader av albinism. Man tar fram olika så kallade morfer. Koikarpen är ett sådant exempel. Huruvuda denna gädda är framavlad eller funnen gul i det vilda, förtäljer inte historien.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta