Artikelförfattaren med en stor golden dorado. Men de kan bli större, mycket större… Det största exemplaret från Paranáfloden vägde 33 kilo och gäller som IGFA-världsrekord. Artikelförfattaren med en stor golden dorado. Men de kan bli större, mycket större… Det största exemplaret från Paranáfloden vägde 33 kilo och gäller som IGFA-världsrekord.[/caption] " /> Guldfeber i Argentina! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Guldfeber i Argentina!
Artikelförfattaren med en stor golden dorado. Men de kan bli större, mycket större… Det största exemplaret från Paranáfloden vägde 33 kilo och gäller som IGFA-världsrekord.

Artikelförfattaren med en stor golden dorado. Men de kan bli större, mycket större… Det största exemplaret från Paranáfloden vägde 33 kilo och gäller som IGFA-världsrekord.

I Argentinas floder finns ett guld som glimmar mer än allt annat. I Fiskejournalen nummer 1-2 berättar artikelförfattaren Stephan Gian Dombaj om ett nervkittlande och exotiskt fiske.
Fisket efter golden dorado är sötvattensfiskets motsvarighet till tarponfisket i saltvatten. I senaste Fiskejournalen får du hänga med på jakt efter djungelns Formel 1-fisk med flugspö i hand.
Här kan du bläddra i senaste numret.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta