Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Gullmarsfjorden befriad

Vår enda riktiga tröskelfjord, Gullmarsfjorden, kommer från och med årsskiftet att bli ett fredningsområde på samma sätt som 8-fjordar vid Tjörn och Orust. Näten försvinner helt och de mycket svaga fiskbestånden får en chans att återhämta sig.
Det är med mycket stor glädje vi kan konstatera att Gullmarsfjorden ges en andra chans. Fjorden var en gång ett fantastiskt sportfiskevatten, känd bland annat för sin artrikedom och för att kunna bjuda på fiske en tid på året då vi havsfiskeintresserade hande små andra möjligheter att komma ut. De vintrar isen låg gjordes storfångster av torsk och plattfisk och koljafisket var så bra att folk reste långa sträckor för chansen att fånga denna fantastiska mat och sportfisk.
Från och med första januari är koljan tillsammans med torsken och blekan fredade från allt fiske. Nätfiske förbjuds helt och man får endast fiska med krok och burar. De arter som på senare år lockat sportfiskare till Gullmarsfjorden är främst havsöring, makrill och berggylta. De arterna får vi fortsätta fiska.
För mer info klicka HÄR
Anders Nicander

Kanske finns det en chans för torsken att komma tillbaka i Gullmarsfjorden. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta