[/caption] " /> Gummibenen höjer temperaturen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gummibenen höjer temperaturen

"Till slut hade vi gått igenom alla flugorna i asken och sista chansen var en galet ful fluga med gummiben. Flugan hann knappt sjunka, innan den första fisken steg bestämt och tog den i en vändning!" Läs hela artikeln i Fiskejournalen nummer 1-2.

När temperaturen kanar ner mot fryspunkten, kan kustöringen bli rätt grinig. I senaste Fiskejournalen följer vi med några par danska specialister som bjuder på några riktigt värmande tips för kyliga dagar.
När öringarna är köldstela krävs något extra för att få fart på dem. Våra danska medarbetare Per Fischer och Henrik Dons Christensen har hittat en detalj som får fart på de silvriga torpederna – gummibensflugor.
I Fiskejournalen nummer 1-2 kan du läsa deras värdefulla råd om hur du binder gummibensflugorna.
Bläddra i senaste numret av Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta