[/caption] " /> Gunki street fishing tournament avgjord! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Mathias Arnham
Gunki street fishing tournament avgjord!

Erik Abäck från Lund tog hem finalen med en marginal på endast 7 millimeter. (Foto: Mathias Larsson)

Finalen i Skandinaviens enda streetfishingtävling avgjordes under ett strålande höstväder i Malmö kanal. Med relativt dåliga förutsättningar och små marginaler lyckades Erik Abäck från Lund bäst och fick ställa sig överst på prispallen.
19 plusgrader och strålande sol är inte de bästa villkoren för ett lyckat höstfiske. 32 fiskeentusiaster från spridda delar av Sverige och Danmark har under dagen gjort sitt yttersta i slutstriden om guldpokalen i gatufiske. Tävlingen i Malmö kanal är finalen från 5 tidigare deltävlingar som utspelats i både Sverige och Danmark.
Regelverket har man hämtat från internationella street fishingtävlingar och det är den sammanlagda längden fisk som är avgörande. Efter mätning återutsätts fisken varsamt. Med endast 7 millimeter tog Erik hem ledningen från Calle Roslin som tidigare ledde i tävlingen. Dessa 7 millimetrar visade sig senare vara helt avgörande för segern.

–      Det har varit kul att följa tävlingen och träffa alla hängivna fiskare från både Sverige och Danmark. Vi ska se över läget och förhoppningsvis kör vi en ny streetfishingtävling nästa år igen, berättar tävlingsarrangören Mikael Tono.
Streetfishingkulturen är på framåtmarsch och förhoppningsvis ser vi mer av denna relativt avskalade formen av folkligt sportfiske i framtiden.
Läs tidigare notiser om Gunki Street fishing Tournament HÄR
Titta på en film om streetfishing HÄR
Mathias Larsson

 

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta