Gunki street fishing tournament avgjord!

Erik Abäck från Lund tog hem finalen med en marginal på endast 7 millimeter. (Foto: Mathias Larsson)

Finalen i Skandinaviens enda streetfishingtävling avgjordes under ett strålande höstväder i Malmö kanal. Med relativt dåliga förutsättningar och små marginaler lyckades Erik Abäck från Lund bäst och fick ställa sig överst på prispallen.
19 plusgrader och strålande sol är inte de bästa villkoren för ett lyckat höstfiske. 32 fiskeentusiaster från spridda delar av Sverige och Danmark har under dagen gjort sitt yttersta i slutstriden om guldpokalen i gatufiske. Tävlingen i Malmö kanal är finalen från 5 tidigare deltävlingar som utspelats i både Sverige och Danmark.
Regelverket har man hämtat från internationella street fishingtävlingar och det är den sammanlagda längden fisk som är avgörande. Efter mätning återutsätts fisken varsamt. Med endast 7 millimeter tog Erik hem ledningen från Calle Roslin som tidigare ledde i tävlingen. Dessa 7 millimetrar visade sig senare vara helt avgörande för segern.
–      Det har varit kul att följa tävlingen och träffa alla hängivna fiskare från både Sverige och Danmark. Vi ska se över läget och förhoppningsvis kör vi en ny streetfishingtävling nästa år igen, berättar tävlingsarrangören Mikael Tono.
Streetfishingkulturen är på framåtmarsch och förhoppningsvis ser vi mer av denna relativt avskalade formen av folkligt sportfiske i framtiden.
Läs tidigare notiser om Gunki Street fishing Tournament HÄR
Titta på en film om streetfishing HÄR
Mathias Larsson

 

 

Annons
AKTUELLT

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Jätterymning av lax i Chile

Stormbyar ledde till att drygt 900 000 laxar nyligen rymde från en laxodling i södra Chile. Omkring 250 000 rymlingar har hittills fångats in. Fisken är inte lämplig som föda och eftersom den inte förekommer naturligt i området är oron stor för ekologiska problem.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...