[/caption] " /> Gunki street fishing tournament avgjord! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Mathias Arnham
Gunki street fishing tournament avgjord!

Erik Abäck från Lund tog hem finalen med en marginal på endast 7 millimeter. (Foto: Mathias Larsson)

Finalen i Skandinaviens enda streetfishingtävling avgjordes under ett strålande höstväder i Malmö kanal. Med relativt dåliga förutsättningar och små marginaler lyckades Erik Abäck från Lund bäst och fick ställa sig överst på prispallen.
19 plusgrader och strålande sol är inte de bästa villkoren för ett lyckat höstfiske. 32 fiskeentusiaster från spridda delar av Sverige och Danmark har under dagen gjort sitt yttersta i slutstriden om guldpokalen i gatufiske. Tävlingen i Malmö kanal är finalen från 5 tidigare deltävlingar som utspelats i både Sverige och Danmark.
Regelverket har man hämtat från internationella street fishingtävlingar och det är den sammanlagda längden fisk som är avgörande. Efter mätning återutsätts fisken varsamt. Med endast 7 millimeter tog Erik hem ledningen från Calle Roslin som tidigare ledde i tävlingen. Dessa 7 millimetrar visade sig senare vara helt avgörande för segern.

–      Det har varit kul att följa tävlingen och träffa alla hängivna fiskare från både Sverige och Danmark. Vi ska se över läget och förhoppningsvis kör vi en ny streetfishingtävling nästa år igen, berättar tävlingsarrangören Mikael Tono.
Streetfishingkulturen är på framåtmarsch och förhoppningsvis ser vi mer av denna relativt avskalade formen av folkligt sportfiske i framtiden.
Läs tidigare notiser om Gunki Street fishing Tournament HÄR
Titta på en film om streetfishing HÄR
Mathias Larsson

 

 

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta