Gunnar Westrin från Råneå har gjort sig känd som en av Sveriges mest lästa fiskeboksförfattare och uppskattad föreläsare. Han har rest många varv runt jorden och fiskat i de mest avlägsna drömvatten. Därtill är han en notorisk älvräddare som en gång i tiden var med och räddade Råneälven undan en utbyggnad.  " /> Gunnar Westrin drar söderut med sina föreläsningar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Gunnar Westrin åker ut på en föreläsningsturné.
Gunnar Westrin drar söderut med sina föreläsningar

Gunnar Westrin från Råneå har gjort sig känd som en av Sveriges mest lästa fiskeboksförfattare och uppskattad föreläsare. Han har rest många varv runt jorden och fiskat i de mest avlägsna drömvatten. Därtill är han en notorisk älvräddare som en gång i tiden var med och räddade Råneälven undan en utbyggnad. 

I slutet på mars kommer Gunnar Westrin att avhålla en högst personlig föreläsning i Rossön den 29/3 och i Ottsjön utanför Föllinge den 31/3. Dessutom kommer han att finnas med på ”Fiskets dag” i Östersund den 13/4, med bland annat länsstyrelsen i Jämtland som arrangör.

Han kommer att dra kontentan av ett liv bakom flugspöet. Han vill gärna dela med sig av sitt äventyrliga liv, bland de tysta fjällen, vid strömmarna och vid lägereldarna. Föreläsningen i Rossön och Ottsjön och heter ”Mitt liv som flugfiskare” och kommer knappast att lämna någon oberörd. I Östersund blir det den eftertänksamma föreläsningen ”Vad är fiskekvalitet?

Missa inte chansen att höra en föreläsare som gjort sig känd som en livfull betraktare av svenskt och internationellt sportfiske och intressanta miljöer. Här är föreläsningsschemat: Rossön 29/3 klockan 18.30 på Folkets Hus. Ottsjön 31/3 klockan 18.00 på Bygdegården. Östersund 13/4 på Gamla Folkets hus. 12.50-13.50.

Läs mer om Gunnar Westrin på Fiskejournalen:

Fiskehöjdaren 2018: Gunnar Westrin

Relaterad nyhet från din region
40 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta