Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Gustav bände tungt

Med assistans från kunniga guider blev det inte bara en, utan två, gigantmalar när Gustav Ljung besökte Spanien och Rio Segre.
Gustav ”Gurra” Ljung är en ung och mycket mångsidig sportfiskare från Lysekil. Vi hittar honom bakom många anmälningar till Recordfisken, han går på Sportfiskeakademin i Forshaga – och när semesterresan gick till Spanien så blev det naturligtvis fiske.
I ett mejl till Fiskejournalen berättar ”Gurra” att pappa och han bokat fiske hos Ebrounlimited.com. Fisket skulle ske i Rio Segre, ett biflöde till mera berömda Rio Ebro och dom fick välja mellan att fiska bass eller försöka sig på flodens jättemalar.
Det blev naturligtvis mal och en tålmodig väntan bakom riggade spön. På kvällen första dagen hände det:
”Jag är snabbt framme och krokar fisken som börjar rusa uppströms”, berättar ”Gurra”.
En av guiderna bedömer att det är en mycket stor fisk – och han får rätt. Efter en oerhörd fajt kan ”Gurra” landa en jättemal på 247 centimeter och 88 kilo. Tangerat världsrekord för ungdomar under 18 år.
Dagen därpå klipper ”Gurra” till med ytterligare en stormal, bara snäppet mindre; 225 centimeter och 72 kilo.
Svenne Andersson

Gustav Ljung med en av de gigantiska malarna från Rio Segre.

Gustav Ljung med en av de gigantiska malarna från Rio Segre.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta