Vilken sportfiskare har inte drömt om att tampas med Norrbottens storöringar och mytomspunna harrar? Nu kan du dessutom kombinera jobb och nöje – om du kan tänka dig att äga en fiskebutik! " /> Gyllene tillfälle – slå till på en alldeles egen fiskebutik! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Fiskebutiken som ligger ut till försäljning.
Gyllene tillfälle – slå till på en alldeles egen fiskebutik!

Vilken sportfiskare har inte drömt om att tampas med Norrbottens storöringar och mytomspunna harrar? Nu kan du dessutom kombinera jobb och nöje – om du kan tänka dig att äga en fiskebutik!

Vi kan inte låta bli att berätta om den här annonsen, som ligger på Blocken sedan drygt en månad tillbaka. Det är nämligen en fiskebutik som ligger ute till försäljning, närmare bestämt Vildmarksmekka i Pajala.

Prisförslaget ligger på 250 000 kronor, och säljarna hälsar att de gärna ser att butiken är kvar i Pajala, eftersom det finns en efterfrågan. De har enligt annonsen många stamkunder som de har byggt upp stort förtroende hos, och om ingen vill köpa verksamheten så kan de tänka sig att sälja lagret.

Blir du sugen? Läs mer om annonsen och fiskebutiken här!

Så här lockar du Norrbottens drömrödingar till hugg:

https://www.fiskejournalen.se/rodingrallyt-inlett-mattias-omma-vet-hur-de-stora-ska-tas/

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta